Cum pot fi prevenite bolile de inimă, acasă!

547
Cum pot fi prevenite bolile de inimă, acasă! - 1287527109inima-1317242330.jpg
Bolile cardiovasculare sunt principala cauză a mortalității la nivel global. Aproximativ 30% din totalul deceselor înregistrate în întreaga lume sunt determinate de aceste afecțiuni.
Astăzi, este celebrată Ziua Mondială a Inimii, a cărei temă este, anul acesta, "O lume, un cămin, o inimă", slogan prin care specialiștii vor să atragă atenția că prevenirea îmbolnăvirii, în special în cazul afecțiunilor inimii, trebuie să înceapă de acasă.
Iată pașii pe care medicii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța îi recomandă: I Eliminarea fumatului din cămin, căci înseamnă boală prematură de inimă, exemplu răi dat minorilor și degradarea ambianței I Alimentație sănătoasă, care înseamnă consumul a cel puțin cinci porții de fructe sau legume pe zi și limitarea aportului de sare la cel mult o linguriță pe zi I Activitate fizică recreativă - zilnic trebuie efectuate 30 de minute de exerciții fizice, cu ritm și intensitate medie. "Sunt cheia către formă fizică, performanță socială și longevitate verde", a afirmat dr. Loti Popescu, șef al Biroului de Promovarea Sănătății I Cunoașterea valorilor parametrilor cardiovasculari, respectiv a tensiunii arteriale, colesterolului și glucozei din sânge. De aceea, este indicat să efectuați, periodic, testări.
"Starea inimii românești nu este dintre cele mai bune. Decesele în urma bolilor cardiovasculare reprezintă, încă, în țara noastră, circa 60% din total. Deși mortalitatea din această cauză a scăzut față de 1996, când dețineam un trist record european, anul trecut eram la egalitate cu vecinii bulgari, pe locul patru", a afirmat dr. Loti Popescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 29 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Tensiunea arterială, la control!
Joi, 29 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Noi disponibilizări la Județean
Pagina a fost generata in 1.5497 secunde