Cum poți afla ce drepturi ai ca pacient

137
1
Cum poți afla ce drepturi ai ca pacient - cumpotiafla-1412006719.jpg

Articole de la același autor

Câți pacienți nu au plătit o analiză de sânge sau o investigație doar pentru că nu știau că pot beneficia de ea în mod gratuit? Câți nu au fost trimiși cu "lista" la farmacie în timp ce erau internați în spital, deși, în baza asigurării la sănătate, spitalul avea obligația de a le asigura tratament gratuit? Sau câți bolnavi nu au trăit adevărate drame din cauza unor diagnostice sau tratamente greșite?

Toate aceste întrebări ar putea avea răspunsuri dacă pacienții s-ar adresa, ori de câte ori le sunt încălcate drepturile, instituțiilor competente.

În acest sens, Societatea Națională de Medicina Familiei și Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România lansează campania de informare privind drepturile pacienților români - "Fii un pacient ACTIV!".

"«Fii un Pacient ACTIV!» își propune să informeze și să promoveze drepturile pacienților atât către beneficiarii de servicii medicale, cât și către personalul din sistemul medical. Astfel, campania va cuprinde informări de presă, informări directe, online marketing și workshop-uri dedicate pacienților și specialiștilor din sistemul medical.

Informările directe vor fi îndreptate către pacienți, cu sprijinul asociațiilor de pacienți și asociațiilor de medici de familie, precum și către personalul din sistemul medical, cu sprijinul asociațiilor profesionale, dar și a spitalelor și clinicilor", a precizat vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, Sandra Alexiu.

Comentează știrea

Relu
30 septembrie 2014
Cele mai sigure locuri de munca!

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Septembrie 2014
Stire din Sănătate : Sănătatea primește mai mulți bani
Pagina a fost generata in 1.679 secunde