Cum poți evita să-ți pierzi simțul mirosului

398
Pierderea bruscă a mirosului este un simptom frecvent întâlnit în cazuri de gripă, răceală sau sinuzită. Congestia membranelor nazale afectează capacitatea de a mirosi, dar există și anumite produse alimentare care au acest efect. Este recomandată evitarea consumului de lapte, brânză, iaurt sau înghețată. De asemenea, fumul de țigară sau alcoolul pot deteriora temporar simțul mirosului.
Deficiența de zinc este strâns legată de lipsa mirosului, așa că sunt indicate alimentele bogate în acest element, precum scoicile, lintea, semințele de floarea soarelui sau nucile.
Atenție însă, pierderea acestui simț poate fi cauzat și de anumite afecțiuni cum ar fi polipi, hipotiroidism, Parkinson sau Alzheimer. De aceea, dacă nu există alte simptome ale răcelii, este indicată vizita la medic pentru controale amănunțite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4211 secunde