Cum poți scăpa de tuse cu piper

776
Cum poți scăpa de tuse cu piper - piper-1332080767.jpg
Condimentele pe care le folosim pentru a da savoare mâncărurilor sunt utilizate de sute de ani și pentru proprietățile lor medicinale. Considerat unul dintre cele mai sănătoase condimente, piperul negru are mai multe beneficii decât ne-am putea imagina. Consumul de piper negru stimulează tractul digestiv, previne gazele intestinale, crește cantitatea de acid hidrocloric din stomac și inhibă dezvoltarea bacteriană, în special la nivelul tractului intestinal.
Mai mult, piperul poate vindeca tusea, deoarece uleiurile volatile din piper exercită un efect anestezic asupra terminațiilor nervoase de la nivelul gâtului. Un remediu perfect pentru această problemă de sănătate este un amestec de două vârfuri de cuțit de piper cu două linguri de miere și câteva picături de zeamă de lămâie. Totodată, acest condiment arde grăsimile foarte repede și scade apetitul, așa că este perfect pentru persoanele care vor să slăbească sau au tulburări de digestie.
Cu toate acestea, ar trebui să evitați consumul de piper dacă aveți probleme precum gastrită hiperacidă sau hipertensiune. Totodată, piperul în exces este contraindicat persoanelor agitate, sensibile, care suferă de tulburări ale sistemului nervos și celor care se confruntă cu afecțiuni oftalmologice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Cimbru împotriva tusei
Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
Stire din Diverse : Se simte rău sau se preface?
Pagina a fost generata in 0.4374 secunde