Cum poți slăbi cu două minute de antrenament

443

Numai câteva minute de exerciții fizice pe zi ne ajută să ne menținem corpul suplu și sănătos. Nimic nou în asta, ar spune unii. Dar dacă este vorba de doar două-trei minute devine aproape incredibil.

Totuși, un academician din Marea Britanie a descoperit că reprizele scurte, dar intensive de exerciții fizice au mai multe efecte benefice asupra bolilor de inimă, în timp ce efortul mai puțin solicitant, dar făcut pe o perioadă îndelungată este mai puțin eficient la reducerea grăsimii din sânge.
Descoperirea a fost făcută în urma unui experiment realizat de academicianul Stuart Gray, de la Universitatea din Aberdeen, în cadrul căruia mai mulți bărbați cu vârsta între 18 și 35 de ani au fost puși fie să facă sprinturi de mare intensitate pe o bicicletă de exerciții, fie să meargă în pas vioi timp de jumătate de oră.
Cei de pe bicicletă au pedalat cât de repede au putut pentru 30 de secunde, au luat o pauză de patru minute, după care au repetat procesul de patru ori. Aceasta a însemnat că au făcut, în total, două minute și jumătate de exerciții suficient de solicitante încât să-i facă să transpire și să-i lase fără suflare. Ceilalți au mers în ritmul vioi recomandat de normele de sănătate ale Guvernului britanic.
Analizele de sânge efectuate ulterior au arătat că mersul în pas vioi a redus 11 la sută din nivelul de grăsime, în comparație cu lipsa totală de exercițiu fizic. În același timp, sesiunile scurte și intensive de efort au redus grăsimea cu 33 la sută, acesta fiind tipul de efect așteptat de la 90 de minute de alergare.
Potrivit doctorului Gray, în timp ce antrenamentul intensiv nu amplifică forța "în mod necesar", mărește, în schimb, nivelul de rezistență. Academicianul a adăugat că antrenamentele de durată scurtă sunt "extrem de importante din moment ce timpul este considerat principalul obstacol în a face exerciții".
Tehnica are totuși și câteva dezavantaje. Nevoia de a lua o pauză între reprizele de exercițiu intensiv prelungește întregul procedeu la o durată de aproximativ 20 de minute - și trebuie să fie luată în mod regulat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 07 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Limfomul înseamnă cancer limfatic!
Pagina a fost generata in 2.5506 secunde