Cum prevenim rezistența la antibiotice

178
Cum prevenim rezistența la antibiotice - farmacie56-1398754059.jpg

Articole de la același autor

Fie că este vorba de o banală răceală sau de o infecție minoră, antibioticele sunt la mare căutare. Însă, "luate după ureche" antibioticele pot determina organismul să capete rezistență la substanța activă. Iată ce trebuie să faci pentru a preveni acest lucru.


În special în cazul copiilor. Astfel, vei evita ca ei să se molipsească de diverse boli specifice copilăriei, și care ar putea fi tratate doar cu ajutorul antibioticelor. Este bine ca în timpul copilăriei celor mici să nu le fie administrate antibiotice.


Ne vom îmbolnăvi mai rar dacă ne vom spăla în mod regulat pe mâini, deoarece astfel vom îndepărta bacteriile. Este indicat să-ți însușești acest obicei și în timpul zilei, mai ales când iei masa de prânz.


Pare greu de crezut, dar rezistența la antibiotice apare și de la carnea gătită incorect. Antibioticele sunt folosite și pentru a trata păsările bolnave, iar resturi de substanță activă rămân în carne și în ouă. Aceste resturi pot fi eliminate, dacă alimentele sunt gătite în mod corect, la temperaturi ridicate, potrivit realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3136 secunde