Cum să ne ferim de arsurile solare

373
Cum să ne ferim de arsurile solare - 7d62e65eb28e0a25fc7cb57e9b7796e3.jpg
După o iarnă lungă și o primăvară scurtă, am intrat direct în vară. Razele soarelui, mult dorite în urmă cu câteva săptămâni, ne pot face acum mult rău. Arsurile solare sunt deosebit de periculoase, mai ales că, în această perioadă, radiațiile au un nivel ridicat. Nu este nevoie să stăm pe plajă ore în șir ca să ne ardem pielea, arsurile pot apărea chiar și în timpul unei scurte plimbări în parc sau dacă stați mai mult în stație la autobuz.
Pentru a evita astfel de neplăceri, care pot fi foarte dureroase, medicii specialiști ne atrag atenția să nu ieșim din casă înainte de a ne fi aplicat o cremă cu protecție solară. Folosiți-o fără să faceți economie, ungeți-vă tot corpul, dar mai ales zonele expuse precum umerii, brațele, decolteul, fața. Din costu-mația de vară este bine să nu vă lipsească o pălărie și o pereche de ochelari de soare! Încercați să stați cât mai mult la umbră și purtați haine lejere, de culoare deschisă, pentru a nu atrage razele solare. De asemenea, consumați cât mai multe lichide, apă plată, ceaiuri, sucuri naturale, pentru a fi cât mai bine hidratați. Când este caniculă, evitați ieșirile la ora prânzului, moment când soarele are puterea cea mai mare!
În cazul în care ați pățit-o deja și v-ați ales cu arsuri solare, există numeroase remedii naturiste care vă ajută să suportați mai ușor durerea și senzațiile neplăcute.

Remedii naturiste pentru tratarea arsurilor

- Aplicați aloe vera și oțet pe zona afectată deoarece stopează inflamarea și durerea.
- Masați cu ulei de muștar zona afectată și lăsați-l să pătrundă în piele. Îndepărtează senzația iritantă de căldură excesivă adunată în piele și roșeața.
- Înmuiați o batistă în lapte și aplicați-o pe piele, căci are un efect calmant extraordinar.
- Amestecați puțin suc de roșii cu mai mult unt și aplicați această compoziție pe zonele afectate. Lăsați să acționeze 25-30 de minute.
- Amestecați o lingură de ulei de măsline cu o lingură de oțet, masați și lăsați să acționeze o oră.
- Tăiați felii un castravete și masați zonele înroșite de soare. Vă va calma mult.
- Masați-vă corpul cu ulei de lavandă și mentă căci ajută la reducerea senzației de usturime și durere.
- Aplicați pe piele oțet de mere, folosind o dischetă demachiantă sau o batistă moale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 26 Mai 2011
Stire din Sănătate : Urgența Copii s-a mutat
Pagina a fost generata in 1.6367 secunde