Cum să previi roaderea unghiilor

979
Stresul ne împinge să deprindem obiceiuri nervoase pe cât de inutile, pe atât de inestetice, precum suptul degetului, răsucirea părului, scrâșnitul dinților, ciupitul pielii și, nu în ultimul rând, roaderea unghiilor. Onicofagia, denumirea medicală a acestui obicei, apare des din pricina stresului sau a plic-tiselii. Acest comportament poate fi imitat și după membrii familiei.

Orice persoană își poate roade unghiile fără să conștientizeze acest lucru când citește, se uită la televizor sau vorbește la telefon. Ar putea fi greu de crezut că există o cauză care ar putea provoca roaderea unghiilor, cu toate acestea obiceiul debutează în mod incon-știent din diverse motive cum ar fi plictiseala, stresul, teama sau anxietatea. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să scapi de acest obicei.

Una dintre soluții este îngrijirea unghiilor, pentru că, în acest fel, dispare tentația de a le roade. Totodată, în magazinele de specialitate există creme, uleiuri sau lacuri de unghii special concepute pentru a stopa acest fenomen. Produsele conțin extract de piper sau substanțe cu gust amar și sunt destinate să dureze o perioadă îndelungată de timp. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7971 secunde