Cum să te transformi din asistent medical în baby-sitter

409
În această perioadă, când oferta locurilor de muncă în sănătate este slabă, iar angajații sunt prost plătiți, cursurile gratuite pentru reconversia profesională reprezintă o mare oportunitate pentru personalul medical. Cei care lucrează în acest domeniu se pot califica gratuit și pentru o a doua meserie, printr-un program derulat de Federația Sanitas prin fonduri europene.
Nicolae Manea, președintele filialei din Constanța a federației, a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că acest program face parte din proiectul național "Șanse egale și respect pentru femeia din societatea românească", cofinanțat din Fondul Social European. Potrivit Federației Sanitas, proiectul a fost demarat în iulie 2009 în parteneriat cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România și se va finaliza în vara aceasta, pe 30 iunie.
"Este primul proiect lansat de Federația Sanitas cu fonduri europene. În anul 2010, am făcut trei grupe, în care participanții au fost pregătiți pentru meseriile de îngrijitor bătrâni la domiciliu, îngrijitor bolnavi la domiciliu și baby-sitter. Personalul sanitar trece printr-o perioadă grea, așa că orice proiect de conversie profesională este oportun și reprezintă o alternativă pentru angajații în domeniul medical, în special pentru femei", a mai spus Nicolae Manea.
Potrivit președintelui Federației Sanitas, cursul de îngrijitor bolnavi la domiciliu cuprinde 480 de ore de practică și 240 de ore de teorie, iar cursurile de îngrijitor bătrâni la domiciliu și baby-sitter, câte 240 de ore de practică și 120 de ore de teorie. La final, participanții primesc certificate de calificare eliberate de Consiliul Național de Formare Profesională a Adulților, recu-noscute atât în țară, cât și pe plan european.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2065 secunde