Cum se combină corect alimentele

148
Cum se combină corect alimentele - alimente-1381850425.jpg

Articole recomandate

Dacă știți să gătiți mâncarea la temperaturile potrivite, veți absorbi la maximum nutrienții importanți din alimente. Ca să vă întăriți inima, oasele, imunitatea și să vă protejați celulele orga-nismului de cancer, iată câteva sfaturi date de specialiști în nutriție, citați de unica.ro.

Alimentele acidulate se combină cu cele bogate în fier

Când gătiți roșii sau alte alimente mai acide, puneți-le într-un vas adânc de aluminiu sau într-o oală, astfel încât să nu se răspândească ușor particulele de fier pe care le conțin aceste produse. "Unele particule de fier de pe vasul de aluminiu se vor duce în mâncare, dar acestea sunt suficient de mici încât să nu dăuneze organismului", spune Cyntia Sass, de la Asociația Dietetică Americană. De asemenea, este bine să știți că merită să combinați produse bogate în fier cu altele, acide, întrucât acestea din urmă vor crește absorbția de fier. "Dacă fierul din carnea roșie se absoarbe simplu, pe cel din fasole, cereale și legume este mai greu să-l asimilați și este indicat să faceți combinații cu alimente acide", spune Sass. Ea vă sfătuiește, de exemplu, să combinați fasolea cu roșiile.

Întăriți oasele și îmbunătățiți vederea

Dacă adăugați avocado, ulei de măsline, nuci și alte alimente care conțin uleiuri sănătoase la carnea roșie, veți absorbi mai ușor vitamine solubile în grăsimi, cum sunt A, E și K. Acestea îm-bunătățesc vederea, cresc imunitatea și protejează împotriva osteoporozei și atacului de cord. "Grăsimile acționează ca un transportator pentru ele", explică Sass.

Cum preparați o supă bogată în calciu

Dacă gătiți o supă de pui, ar fi bine să puneți și puțin oțet sau suc de roșii. Acidul din aceste alimente va interacționa cu nutrienții din oasele de pui, iar asta va crește conținutul de calciu din supă cu 64%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 02 Septembrie 2013
Stire din Cetățenești : Ce nu are voie să mănânce un câine
Pagina a fost generata in 0.3332 secunde