Cum se combină corect alimentele
Articole recomandate
Medic: "Modul în care ne raportăm la mâncare este o oglindă a relaţiei pe care o avem cu noi"
13 Aprilie 2024
Transplant hepatic pentru mama a patru copii: "Pacienta nu ştia că are probleme medicale..."
01 Aprilie 2024
Fiica lui Mihai Stoica, mărturisiri emoţionante despre lupta cu cancerul, la o vârstă atât de fragedă
26 Martie 2024
Dacă știți să gătiți mâncarea la temperaturile potrivite, veți absorbi la maximum nutrienții importanți din alimente. Ca să vă întăriți inima, oasele, imunitatea și să vă protejați celulele orga-nismului de cancer, iată câteva sfaturi date de specialiști în nutriție, citați de unica.ro.
Alimentele acidulate se combină cu cele bogate în fier
Când gătiți roșii sau alte alimente mai acide, puneți-le într-un vas adânc de aluminiu sau într-o oală, astfel încât să nu se răspândească ușor particulele de fier pe care le conțin aceste produse. "Unele particule de fier de pe vasul de aluminiu se vor duce în mâncare, dar acestea sunt suficient de mici încât să nu dăuneze organismului", spune Cyntia Sass, de la Asociația Dietetică Americană. De asemenea, este bine să știți că merită să combinați produse bogate în fier cu altele, acide, întrucât acestea din urmă vor crește absorbția de fier. "Dacă fierul din carnea roșie se absoarbe simplu, pe cel din fasole, cereale și legume este mai greu să-l asimilați și este indicat să faceți combinații cu alimente acide", spune Sass. Ea vă sfătuiește, de exemplu, să combinați fasolea cu roșiile.
Întăriți oasele și îmbunătățiți vederea
Dacă adăugați avocado, ulei de măsline, nuci și alte alimente care conțin uleiuri sănătoase la carnea roșie, veți absorbi mai ușor vitamine solubile în grăsimi, cum sunt A, E și K. Acestea îm-bunătățesc vederea, cresc imunitatea și protejează împotriva osteoporozei și atacului de cord. "Grăsimile acționează ca un transportator pentru ele", explică Sass.
Cum preparați o supă bogată în calciu
Dacă gătiți o supă de pui, ar fi bine să puneți și puțin oțet sau suc de roșii. Acidul din aceste alimente va interacționa cu nutrienții din oasele de pui, iar asta va crește conținutul de calciu din supă cu 64%.
Alimentele acidulate se combină cu cele bogate în fier
Când gătiți roșii sau alte alimente mai acide, puneți-le într-un vas adânc de aluminiu sau într-o oală, astfel încât să nu se răspândească ușor particulele de fier pe care le conțin aceste produse. "Unele particule de fier de pe vasul de aluminiu se vor duce în mâncare, dar acestea sunt suficient de mici încât să nu dăuneze organismului", spune Cyntia Sass, de la Asociația Dietetică Americană. De asemenea, este bine să știți că merită să combinați produse bogate în fier cu altele, acide, întrucât acestea din urmă vor crește absorbția de fier. "Dacă fierul din carnea roșie se absoarbe simplu, pe cel din fasole, cereale și legume este mai greu să-l asimilați și este indicat să faceți combinații cu alimente acide", spune Sass. Ea vă sfătuiește, de exemplu, să combinați fasolea cu roșiile.
Întăriți oasele și îmbunătățiți vederea
Dacă adăugați avocado, ulei de măsline, nuci și alte alimente care conțin uleiuri sănătoase la carnea roșie, veți absorbi mai ușor vitamine solubile în grăsimi, cum sunt A, E și K. Acestea îm-bunătățesc vederea, cresc imunitatea și protejează împotriva osteoporozei și atacului de cord. "Grăsimile acționează ca un transportator pentru ele", explică Sass.
Cum preparați o supă bogată în calciu
Dacă gătiți o supă de pui, ar fi bine să puneți și puțin oțet sau suc de roșii. Acidul din aceste alimente va interacționa cu nutrienții din oasele de pui, iar asta va crește conținutul de calciu din supă cu 64%.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Vineri, 11 Octombrie 2013
Vineri, 19 Iulie 2013
Vineri, 11 Octombrie 2013
Vineri, 27 Septembrie 2013
Luni, 09 Septembrie 2013
Luni, 02 Septembrie 2013