Cum se tratează "crusta de lapte" la bebeluși

282
Cum se tratează

Articole de la același autor

Dermatita seboreică infantilă, cunoscută popular sub denumirea de "crusta de lapte", este o afecțiune a pielii, foarte des întâlnită la nou-născuți, care apare mai ales în zona scalpului, sub forma unor coji aspre, grase, de culoare galbenă.

Boala apare la copiii cu vârste cuprinse între 2 luni și 2 ani și se manifestă prin erupții de cruste la nivelul pielii. Zonele în care aceasta se accentuează sunt obrajii, capul, gâtul și brațele.

"Boala debutează brusc și destul de violent, însă cel mai grav este că întotdeauna anunță «terenul» unor boli alergice care vor apărea ceva mai târziu, în copilărie. Deși cauzele nu sunt neapărat directe, se poate vorbi despre predispoziții genetice, adică dacă părinții au sau au avut această boală sau alte afecțiuni alergice și despre alergia produsă de alimentația artificială.

Tratamentul este strict local și presupune loțiuni sau creme prescrise de medicul pediatru. Ceea ce este însă foarte important este igiena, pentru care mamele ar trebui să aibă o deosebită grijă, mai ales pentru că realizată necorespunzător, ea poate provoca leziuni cutanate care se pot supra-infecta. De aceea, eu recomand un remediu foarte simplu, pe care și-l poate permite oricine. Zonele afectate se ung seara cu ulei de măsline, substanță care va înmuia crustele și acestea vor cădea singure fără să lase urme", a explicat medicul pediatru Gherghina Rizea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.42 secunde