Cum se vor rezolva problemele pacienților

61
Cum se vor rezolva problemele pacienților - cumsevorrezolvaproblemelepacient-1393516704.jpg

Articole de la același autor

În perioada 24-30 martie, va avea loc a doua ediție a Săptămânii pacienților, un eveniment unic în România, care își propune să aducă în spațiul public problemele pacienților, să creeze un dialog constant și constructiv între autorități reprezentanții asociațiilor de pacienți, să facă cât mai cunoscută activitatea asociațiilor de pacienți.
Evenimentul va cuprinde Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți (28-29 martie 2014), o expoziție de fotografie cu tema  "Portret de pacient cronic" și o campanie de informare și atragere de pacienți în asociațiile de pacienți.
Forumul Național al Asociațiilor de Pacienți va avea loc în București și va reuni reprezentanții a peste 100 de asociații de pacienți.
În cadrul Forumului Național al Asociațiilor de Pacienți vor fi abordate teme precum "Pacienții și reforma sistemului de sănătate", "Accesul pacienților la tratament și îngrijiri de sănătate", "Discriminarea pacienților cu afecțiuni cronice din România", "Protecția socială a pacienților".
COPAC va propune tuturor organizațiilor un Cod etic de conduită a asociațiilor de pacienți și o platformă comună de acțiune. 
"Considerăm că este important pentru reprezentanții asociațiilor de pacienți din întreaga țară să discute cu viitorul ministru al Sănătății și președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate despre problemele pacienților cronici. 
În acest context politic instabil, cred că trebuie să fim uniți, să stabilim o cât mai bună colaborare între toate asociațiile de pacienți prin intermediul unei platforme comune de acțiune pe acele probleme de interes pentru toți. Doar în acest mod, vocea pacienților poate fi și auzită și respectată. De asemenea, vom propune tuturor asociațiilor de pacienți existente un Cod etic", a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 15 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Prețul medicamentelor, discutat de ARPIM
Marţi, 11 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Ce alimente reduc colesterolul
Sâmbătă, 08 Februarie 2014
Stire din Sănătate : Spitalele, preluate de universități
Pagina a fost generata in 1.6151 secunde