Cura de slăbire drastică poate duce la scăderea calciului din sânge

2091
Pe lângă alte afecțiuni care apar cel mai frecvent din cauza căldurii excesive, se numără și căderile de calciu (hipocalcemii). Valoarea normală a cantității de calciu din sânge este între 9 și 11 mg/100 ml. Valorile sunt, în general, mai crescute pentru bărbați și mai mici pentru femei, iar pe măsura înaintării în vârstă, aceste valori înregistrează o scădere.
La femei, mai ales după menopauză, riscul apariției hipocalcemiei este mult mai mare. Adesea, pierderile de calciu sunt generate de disfuncțiile glandelor paratiroide, menstruații abundente, nașteri, lactație, stres, anxietate sau chiar de cure de slăbire drastice, cu diuretice și laxative.
Directorul adjunct al Autorității de Sănătate Publică Constanța, medicul Tanța Culețu, ne-a spus că simptomele hipocalcemiei constau în insomnie, spasmofilie, încleștarea mâinilor sau contracția musculaturii. În plus, ea a precizat că pielea devine aspră, unghiile se rup ușor, pot apărea carii, părul se degradează, apar cârcei extrem de dureroși noaptea, amorțesc mâinile sau picioarele, tensiunea poate înregistra o scădere și apar stări de nervozitate.

Să previi este mai ușor decât să vindeci
De aceea, medicii recomandă să se consume cât mai multe lactate, legume verzi, pâine și cereale integrale. De asemenea, este indicat consumul de coajă pisată de ouă crude, amestecată cu miere, eventual și lămâie.
Cei care au astfel de probleme sunt sfătuiți să evite consumul de cafea și tutun, ambele contribuind la scăderea calciului.
După efectuarea unor analize, dar numai la recomandarea medicului, se poate lua calciu asociat cu vitamina D3.
Un alt remediu constă în infuzia de fructe de măceș, cătină albă, frunze de ciuboțica cucului din care se poate consuma zilnic câte un litru îndulcit cu miere și asociat cu suc de morcovi.
Specialiștii mai spun că trebuie evitat consumul de carne, deoarece se creează toxicitate și aciditate în organism, ceea ce duce la pierderi de calciu.
Se mai pot consuma gulii, varză, morcov, spanac, nap, ridiche neagră sau roșie, pătrunjel, grâu, nucă, măsline, soia, polen, caise, grâu încolțit și struguri.

Pe lângă alte afecțiuni care apar cel mai frecvent din cauza căldurii excesive, se numără și căderile de calciu (hipocalcemii). Valoarea normală a cantității de calciu din sânge este între 9 și 11 mg/100 ml. Valorile sunt, în general, mai crescute pentru bărbați și mai mici pentru femei, iar pe măsura înaintării în vârstă, aceste valori înregistrează o scădere.
La femei, mai ales după menopauză, riscul apariției hipocalcemiei este mult mai mare. Adesea, pierderile de calciu sunt generate de disfuncțiile glandelor paratiroide, menstruații abundente, nașteri, lactație, stres, anxietate sau chiar de cure de slăbire drastice, cu diuretice și laxative.
Directorul adjunct al Autorității de Sănătate Publică Constanța, medicul Tanța Culețu, ne-a spus că simptomele hipocalcemiei constau în insomnie, spasmofilie, încleștarea mâinilor sau contracția musculaturii. În plus, ea a precizat că pielea devine aspră, unghiile se rup ușor, pot apărea carii, părul se degradează, apar cârcei extrem de dureroși noaptea, amorțesc mâinile sau picioarele, tensiunea poate înregistra o scădere și apar stări de nervozitate.

Să previi este mai ușor decât să vindeci
De aceea, medicii recomandă să se consume cât mai multe lactate, legume verzi, pâine și cereale integrale. De asemenea, este indicat consumul de coajă pisată de ouă crude, amestecată cu miere, eventual și lămâie.
Cei care au astfel de probleme sunt sfătuiți să evite consumul de cafea și tutun, ambele contribuind la scăderea calciului.
După efectuarea unor analize, dar numai la recomandarea medicului, se poate lua calciu asociat cu vitamina D3.
Un alt remediu constă în infuzia de fructe de măceș, cătină albă, frunze de ciuboțica cucului din care se poate consuma zilnic câte un litru îndulcit cu miere și asociat cu suc de morcovi.
Specialiștii mai spun că trebuie evitat consumul de carne, deoarece se creează toxicitate și aciditate în organism, ceea ce duce la pierderi de calciu.
Se mai pot consuma gulii, varză, morcov, spanac, nap, ridiche neagră sau roșie, pătrunjel, grâu, nucă, măsline, soia, polen, caise, grâu încolțit și struguri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.268 secunde