Curățarea cremei de protecție solară este foarte importantă

106073
Curățarea cremei de protecție solară este foarte importantă - crema2-1669916233.jpg

Articole de la același autor

Femeile trebuie să știe că aplicarea şi curăţarea cremei de protecţie solară de pe piele sunt doi paşi extrem de importanţi. De ce? Pentru că funcţia acestui produs este esenţială, protejându-vă de razele ultraviolete (UV), dar atunci când nu este îndepărtat corect, efectele sunt contraproductive. Cum se îndepărtează corect crema de protecţie solară? Curăţarea completă a pielii reduce posibilele daune şi întârzie semnele îmbătrânirii premature. Aceste creme protejează sau absorb radiaţiile UV pentru a evita arsurile la nivelul pielii. Mai mult decât atât, susțin specialiștii, aplicarea acestor substanţe minimizează riscul de cancer de piele. Medicii consideră că aplicarea zilnică a cremei solare este la fel de importantă ca îndepărtarea acesteia seara. În caz contrar, porii sunt blocați cu impurităţi, iar pielea murdară deschide calea formării punctelor negre. 


Alte consecinţă sunt îngrăşarea şi sensibilizarea pielii şi apariţia ridurilor premature. Când cumpărați produse de protecţie solară, Academia Americană de Dermatologie recomandă verificarea etichetei pentru a vedea dacă acestea au spectru larg, SPF 30 sau mai mare.

Curăţarea dublă este una dintre opţiunile ideale în sarcina de a îndepărta crema de protecţie solară de pe piele. Primul pas implică îndepărtarea întregului produs cu un balsam, lapte demachiant sau ulei. Aceste produse cosmetice atrag toată grăsimea pielii şi reziduurile de machiaj şi protecţie solară. A doua fază este curăţarea cu un gel de curăţare profundă sau o spumă care descompune resturile de murdărie prin clătirea cu apă. Totodată, curăţarea dublă este potrivită pentru persoanele care folosesc machiaj, au piele predispusă la acnee sau petrec prea mult timp în aer liber. De asemenea, apa micelară se remarcă prin eficacitate, catifelare şi rapiditate în curăţarea tenului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Februarie 2022
Stire din Sănătate : Cum alegem corect crema de faţă
Pagina a fost generata in 0.2897 secunde