Curmalele sunt o sursă bună de fibre dietetice și sunt bogate în antioxidanți naturali
Articole de la același autor
Renunţaţi la fumat! Vă puteţi îmbolnăvi bebeluşii
21 Ianuarie 2024
Carnea de capră poate fi de ajutor în menținerea sănătății mintale
08 Februarie 2024
Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare, dotat cu un modular pentru spitalizarea de zi
19 Decembrie 2023
Cauze frecvente care duc la dilatarea porilor
11 Ianuarie 2024
Răul de înălţime afectează semnificativ calitatea vieții oamenilor
20 Decembrie 2023
Pătlagina îmbunătățeşte digestia şi reduce inflamația
11 Ianuarie 2024
Curmalele sunt niște fructe dulci, care sunt cultivate în întreaga lume, în special în regiunile tropicale. În funcție de soi, cele proaspete sunt destul de mici și pot avea de la culoarea roșu aprins la galben strălucitor. Medicii spun că aceste fructe au un conținut ridicat de zaharuri naturale, cum ar fi glucoza, fructoza și sucroza. Tocmai de aceea, mulți oameni consumă curmale pentru o gustare rapidă după-amiaza, când se simt obosiți. Un studiu american a arătat că ele sunt, de asemenea, bogate în substanțe nutritive esențiale, care vă pot ajuta să recâștigați imediat energia, atunci când vă simțiți extenuat.
Potrivit cercetărilor privind efectele fibrelor asupra constipației alimentare, alimentele bogate în fibre sunt esențiale pentru promovarea mișcărilor intestinului sănătoase și pentru trecerea confortabilă a alimentelor prin tractul intestinal. Un alt studiu sugerează că fructele la care ne referim au un conținut ridicat de fibre dietetice și fibre insolubile și că protejează împotriva stresului oxidativ și a inflamației din creier. Cercetării sunt de părere că ele sunt o sursă bună de fibre dietetice și sunt bogate în fenoli și antioxidanți naturali, precum antociani, acid ferulic, acid protocatechic și acid cafeic. În plus, studiile efectuate pe animale au arătat că sunt utile pentru reducerea activității proteinelor de tip beta amiloid, care pot forma plăci de amiloid în creier. Când plăcile se acumulează în creier, acestea pot perturba comunicarea între celulele creierului, ceea ce poate duce în final la moartea celulelor cerebrale și boala Alzheimer.
Potrivit cercetărilor privind efectele fibrelor asupra constipației alimentare, alimentele bogate în fibre sunt esențiale pentru promovarea mișcărilor intestinului sănătoase și pentru trecerea confortabilă a alimentelor prin tractul intestinal. Un alt studiu sugerează că fructele la care ne referim au un conținut ridicat de fibre dietetice și fibre insolubile și că protejează împotriva stresului oxidativ și a inflamației din creier. Cercetării sunt de părere că ele sunt o sursă bună de fibre dietetice și sunt bogate în fenoli și antioxidanți naturali, precum antociani, acid ferulic, acid protocatechic și acid cafeic. În plus, studiile efectuate pe animale au arătat că sunt utile pentru reducerea activității proteinelor de tip beta amiloid, care pot forma plăci de amiloid în creier. Când plăcile se acumulează în creier, acestea pot perturba comunicarea între celulele creierului, ceea ce poate duce în final la moartea celulelor cerebrale și boala Alzheimer.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Duminică, 11 Februarie 2024
Duminică, 11 Februarie 2024
Duminică, 11 Februarie 2024
Duminică, 11 Februarie 2024
Vineri, 09 Februarie 2024
Vineri, 09 Februarie 2024
Vineri, 09 Februarie 2024
Vineri, 09 Februarie 2024
Joi, 08 Februarie 2024
Joi, 08 Februarie 2024
Joi, 08 Februarie 2024
Joi, 08 Februarie 2024