Curry, bun pentru a ține la distanță diabetul

476
Curry, bun pentru a ține la distanță diabetul - curry-1343662188.jpg

Articole de la același autor

Cei care mănâncă în fiecare zi o cantitate mică de curry prezintă probabilități mai mici de a se îmbolnăvi de diabet, chiar dacă prin stilul de viață și moștenirea genetică au riscuri crescute de a dezvolta această boală, arată un studiu realizat recent în Thailanda.

Cercetările, făcute publice în Diabetes Care, s-au realizat pe parcursul a nouă luni, timp în care voluntarii - 240 de persoane adulte pre-diabetice au consumat zilnic o anumită cantitate de curcumină sau o substanță placebo. Curcumina, o substanță prezentă în turmeric, unul dintre ingredientele condimentului curry, este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii și este un puternic antioxidant, fiind folositoare în prevenirea unor boli precum cancerul. La cei care au luat zilnic câte șase capsule cu extract de curcumină nu a fost descoperit niciun caz de diabet de tip 2. În schimb, dintre voluntarii care au primit capsule placebo, 19 au fost diagnosticați cu diabet.

Suplimentele de curcumină îmbunătățesc modul de funcționare a beta-celulelor aflate în pancreas și care produc insulină, hormonul res-ponsabil cu reglarea glicemiei. Potri-vit cercetătorilor, efectele antiinflamatorii ale curcuminei contribuie la protecția beta-celulelor.

Alți cercetători care nu au fost implicați în acest studiu spun că rezultatele sunt promițătoare, cu toate acestea consideră că mai sunt necesare și alte studii, pe perioade mai mari, care să confirme rezultatele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 30 Iulie 2012
Stire din Sănătate : Tu te speli corect pe dinți?
Pagina a fost generata in 1.6543 secunde