De ce apar dinții suprapuși. Ce spun specialiștii

119
De ce apar dinții suprapuși. Ce spun specialiștii - dintiectopicisursainterdent-1625754489.jpg

Articole de la același autor

De obicei, dinții erup în secvențe. Primii care apar sunt molarii permanenți, care erup după dentiția temporară. Erupția dinților permanenți este de regulă simplă, dar ocazional un dinte sau mai mulți nu reușesc să erupă corect, iar cauzele sunt diverse. Potrivit specialiștilor, se poate întâmpla ca rădăcina dintelui temporar să nu se resoarbă și să rămână fermă, iar dintele permanent să fie deviat și, prin urmare, întârzie în erupție sau rămâne neerupt. În astfel de situații, spațiul necesar de pe arcadă este insuficient și fie dintele nu erupe, fie erupe cu înghesuire și, în plus, apare un dinte care împiedică erupția dintelui permanent.

Medicii spun că, în general, caninii superiori erup spre vârsta de 11 ani, dar este indicat să se investigheze poziția și calea lor de erupție cu ajutorul radiografiilor. Dinţii care cresc peste canini, deasupra lor, se numesc canini ectopici şi în multe cazuri s-a observat că această ectopie este ereditară. Ca urmare, dacă un membru al familiei are un canin ectopic, 40% dintre membrii familiei sale pot întâmpina aceeași problemă. Totodată, caninul superior are nevoie de incisivul lateral în timpul procesului normal de erupție și folosește rădăcina acestui dinte ca ghid pentru a-și croi drum spre destinația finală de pe arcadă.

De ce se întâmplă acest lucru? De exemplu, dacă incisivul lateral este absent, neerupt, poziționat greșit sau este afectat anormal de resorbția radiculară, poate afecta erupția caninilor și poate provoca o erupție ectopică. În unele cazuri, este de preferat să se ia în considerare extracția dintelui ectopic și să se închidă spațiul, în special acolo unde dintele ectopic este poziționat nefavorabil și necesită spațiu pentru încorporarea în arc (necesitând alte extracții ale dinților). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6319 secunde