De ce ar trebui să fie vaccinați și băieții împotriva HPV

389
1
De ce ar trebui să fie vaccinați și băieții împotriva HPV - vaccin-1319648151.jpg
Experții americani au ajuns la concluzia că și băieții trebuie vaccinați împotriva papillomavirusului uman, pentru a fi protejați de cancer. Un comitet consultativ al autorităților sanitare din Statele Unite ale Americii a recomandat, marți, extinderea la băieți a vaccinării generalizate împotriva HPV (Human Papilloma Virus), care poate fi transmis pe cale sexuală și provoacă boli venerice și anumite forme de cancer. Vaccinarea împotriva acestui virus este deja recomandată tinerelor fete, pentru a preveni apariția cancerului de col uterin, de vulvă, vagin sau anus. Noile recomandări ale specialiștilor americani pentru băieții cu vârste cuprinse între 11 și 12 ani, trebuie acceptate de Centrele federale de control și prevenție a bolilor (CDC), lucru care se va întâmpla, cel mai probabil, în două luni de la publicarea lor.
Directorul Centrului Național de Imunizare și pentru Boli Respiratorii din cadrul CDC, dr. Anne Schuchat, a salutat concluziile unanime ale comitetului științific format din treisprezece membri. "Recomandările făcute CDC pentru protejarea băieților împotriva HPV marchează o nouă etapă în lupta țării noastre împotriva cancerului", a declarat Anne Shuchat. Aceasta a subliniat faptul că aproximativ 20 de milioane de americani sunt infectați cu virusul responsabil de apariția mai multor forme de cancer, cum ar fi cancerul de col uterin, de vulvă, vagin, penis, anus, sau cancerul care se formează în cavitatea bucală și gât.
Dacă noile recomandări ale americanilor vor fi acceptate, vaccinarea ar permite și protejarea băieților împotriva anumitor infecții transmise sexual, precum și împotriva anumitor forme de cancer.

Comentează știrea

admirator
27 octombrie 2011
Ii nenorociti

si pe astia? HPV nu-i singurul virus vinovat de producerea cancerului. Si e imposibil sa te vaccinezi impotriva tuturor amenintarilor. Iar o afacere a "mafiei albe"!Mai ales ca nu se stie cit de eficient este vaccinul asta (timp si putere) si necesita revaccinari toata viata... Devii dependent de industria de medicamente.

Articole din aceeași secțiune

Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Copilărie măcelărită de cancer
Pagina a fost generata in 1.7673 secunde