De ce avem nevoie de magneziu

568
Magneziul este important pentru organism întrucât ajută enzimele implicate în metabolizarea carbohidraților, pentru întărirea oaselor, dinților, țesutului muscular și ner-vos. De asemenea, reglează ritmul cardiac și reduce riscul de formare a pietrelor la rinichi. De aceea este important să se consume, în mod constant, produse alimentare ce sunt surse de magneziu. Dintre acestea, medicii nutriționiști recomandă: fructele și legumele, algele marine, nucile, semințele, fructele uscate, cartofii, semințele de susan, smochinele, ananasul, mierea, țelina, cerealele integrale, avocado, banane, mazăre, ger-meni de grâu, orez brun.
Carența de magneziu din organism poate fi recunoscută după tulbu-rările pe care le provoacă: diaree, oboseală, tulburări gastrointestinale, tulburări de somn, crampe și spasme, amețeli, ten încărcat, pietre la rinichi și bătăi neregulate ale inimii. În plus, diureticele, alcoolul și stresul măresc nevoia de magneziu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Gripa stă la pândă!
Miercuri, 19 Octombrie 2011
Stire din Sănătate : Cursurile Lamaze - moft sau necesitate?
Pagina a fost generata in 2.4202 secunde