De ce este importantă ecografia mamară

316
De ce este importantă ecografia mamară - deceesteimportantaecografiamamar-1422890068.jpg

Articole de la același autor

Cancerul mamar este o afecțiune ușor de diagnosticat și de tratat, în ziua de astăzi, dacă este depistată din vreme. Traumele fizice și psihice, aferente acestui diagnostic, pot fi înlăturate printr-o abordare corectă a tratamentului afecțiunii. Medicii atrag atenția că niciun motiv nu trebuie să determine amânarea investigațiilor și analizelor medicale, cu atât mai puțin a celor care ar putea duce la diagnosticarea acestei afecțiuni. Mai ales, în prezent, și în România există posibilitatea efec-tuării analizelor necesare pentru depistarea din timp și pentru tratarea cu succes a neoplasmului. 


Pentru diagnosticarea cancerului mamar, mai ales dacă se observă semne (apariția unei formațiuni tumorale sau a unor noduli în regiunea axială, modificarea formei și mărimii sânului, cu modificarea simetriei mamelonare, modificări ale suprafeței tegumentare a sânilor, scurgeri mamelonare, retracția mamelonară), medicii Centrului Medical MEDSTAR 2000 recomandă efectuarea unei ecografii mamare. "Spre deosebire de mamografie, ecografia mamară este utilizată și ca metodă de screening. În timpul acestei proceduri, pacienta nu este expusă unor radiații nocive, putând fi uti-lizată inclusiv la gravide. Ecografia este utilizată pentru investigarea formațiunilor tumorale depistate prin diverse manevre, autoexaminare și pentru ghidarea biopsiei. Această investigație poate face diferența între o structură solidă și una chistică și oferă examinatorului posibilitatea de explorare în multiple planuri, și în timp real, fiind de un real folos în biopsia eco-ghidată", au adăugat medicii. Ecografia mamară este ieftină și, astfel, accesibilă ori-cărei femei care dorește o investigare a glandelor mamare. 


De asemenea, ecografia mamară poate fi utilizată și în cazul femeilor cu implanturi mamare, căci poate pune în evidență și diverse grade de rupturi ale implanturilor. 


În cadrul clinicii MEDSTAR 2000 se pot efectua ecografii mamare de înaltă performanță și inclusiv puncții biopsie, centrul medical beneficiind de un ecograf de ultimă generație și de serviciile dr. Isabela Maria Botea, medic specializat peste hotare. 


Totodată, se impune menționat că MEDSTAR 2000 este în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța, oferind astfel oportunitatea folosirii biletului de trimitere de la medicul de familie sau de la alt medic specialist, pentru efectuarea de investigații sau tratamente.


Mai multe detalii s au programări: 072-MEDSTAR; 0722-574.250; 0241-638.251.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Ianuarie 2015
Stire din Sănătate : Sprijin pentru bolnavii de cancer
Pagina a fost generata in 0.4629 secunde