De ce nu mai intră constănțenii în concediu medical

359
Până anul trecut, constănțenii care doreau să scape, pentru câteva zile, de muncă, dar să fie plătiți în continuare, îi făceau o vizită medi-cului de familie, obțineau un concediu medical și … plecau în vacanță! Schimbarea legislației, intensificarea controalelor și amenințarea că, dacă vor fi prinși, vor trebui să dea înapoi banii pe concedii, i-a speriat însă. De altfel, și medicii se gândesc de două ori înainte de a acorda un concediu medical, având în vedere că sunt pasibili de amenzi de mii de lei. Astfel încât numărul solicitărilor pentru concedii medicale a scăzut simțitor.

În primele șapte luni din 2011, au fost eliberate aproximativ 35.000 de concedii medicale în județul Constanța - potrivit datelor comunicate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate -, cumulând un total de 276.000 de zile nelucrate. Iar pentru zilele respective, statul a decontat aproximativ 13 milioane de lei.

Prin comparație, pe parcursul lui 2010, medicii constănțeni au prescris aproximativ 60.000 de concedii medicale, în vreme ce în 2009 au fost acordate 77.000 de concedii medicale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3758 secunde