De ce nu sunt bune suplimentele cu echinaceea pentru cei mici

471
De ce nu sunt bune suplimentele cu echinaceea pentru cei mici - 082309571505173913-1345712283.jpg
Suplimentele pe bază de plante de echinaceea nu ar trebui să fie administrate copiilor sub 12 ani, a avertizat Agenția de reglementare a medicamentelor și a asistenței medicale din Marea Britanie (MHRA). Experții agenției atrag atenția că există un risc sporit de reacții alergice în cazul celor mici, care pun în umbră orice alte beneficii percepute în urma administrării unui astfel de supliment.

Aceste suplimente sunt, de regulă, remedii obișnuite pentru prevenirea sau reducerea severității gripei și a răcelilor. Din acest motiv, MHRA subliniază că avertismentul său trebuie luat ca o măsură de precauție, iar copiii mai mari și adulții pot să continue să consume suplimentele pe bază de echinaceea.

La copiii mici, însă, planta considerată un prim remediu naturist în cazuri de răceli comportă o serie de reacție alergice, precum erupții cutanate, urticarie, dificultăți de respirație, iar în unele cazuri poate antrena chiar și șoc anafilactic (insuficiență circulatorie acută consecutivă unei alergii severe față de o substanță), potențial letal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6175 secunde