De ce reapare herpesul

546
De ce reapare herpesul - herpes-1353858408.jpg
Orice persoană este supusă riscului de apariție a bolii herpetice, însă cele mai predispuse au sistemul imunitar deficitar. 


De obicei, primul episod de herpes este și cel mai dureros, bolnavul având dificultăți la vorbire. Printre simptomele care însoțesc această infecție, se numără febra, inflamarea gâtului sau salivarea excesivă în cazul copiilor. Diag-nosticul se realizează printr-un examen clinic, iar cauzele apariției acestei afecțiuni sunt analizate de medic din istoricul medical al pacientului.

Factorii de risc ce produc reapariția herpesului sunt atât externi, cât și interni. De la expunerea excesivă la soare, tratament dentar și până la dereglări hormonale, sarcină, infecții gripale sau stres și oboseală, infecția cu virusul herpetic poate pune în pericol sănătatea pacien-tului. Deși nu există un tratament specific ce poate vindeca definitiv apariția leziunilor herpetice, medicii recomandă aplicarea de unguente care înlătură mâncărimea locală, iar în cazul reapariției, chiar a medicamentelor antivirale.

Fiind o boală de natură bacte-riană, se recomandă și dezinfectarea tuturor obiectelor cu care pacientul a venit în contact până la apariția acesteia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 19 Noiembrie 2012
Stire din Cetățenești : Herpesul, semn de boală
Pagina a fost generata in 1.3373 secunde