De la cine împrumută românii bani

226
De la cine împrumută românii bani - delacineimprumuta-1415811785.jpg

Articole de la același autor

Aproape jumătate din români au dificultăți financiare și se trezesc în anumite perioade că trebuie să împrumute bani, pentru a se descurca.

Potrivit unui studiu recent, numai un sfert din aceștia apelează la familie și rude, cei mai mulți preferând să ceară bani de la angajator. 32% din persoanele intervievate recunosc că au probleme cu plata datoriilor și că nu se află prima oară în această situație.

Dacă ar cere ajutor pentru problemele lor financiare, 25% dintre români ar cere familiei sprijin financiar, spre deosebire de slovaci (79%), cehi (82%) și polonezi (55%). În schimb, 39% dintre români ar cere ajutorul financiar angajatorului.

"Jumătate dintre români sunt refractari la ideea de a-și împărtăși problemele financiare cu partenerul sau cu copiii adulți, deoarece se tem că această problemă ar putea afecta atmosfera din familie. Totodată, 41% consideră că își protejează familia dacă nu discută despre aceste probleme, iar 2 din 10 respondenți sunt prea mândri să împărtășească situația sau le este rușine", au spus reprezentanții unei firme de recuperări creanțe.

În același timp, 54% dintre respondenți le-ar împărtăși copiilor problemele financiare cu care se confruntă familia, considerând este o metodă bună de a-i învăța ce înseamnă responsabilitatea financiară, dar și pentru că este cea mai bună cale de a-i face conștienți că nu își pot permite anumite lucruri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Curs despre combaterea Ebola
Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : Colectă mobilă de sânge, la Corbu
Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Stire din Sănătate : "Un gest pentru o viață"
Pagina a fost generata in 1.4129 secunde