De Paște, mâncați de toate, dar câte puțin!

1016
De Paște, mâncați de toate, dar câte puțin! - 7479602ce9db0fbfc95f481154d90fe8.jpg
Românul vrea ca, măcar de sărbători, să aibă masa îmbelșugată. Medicii nu vă refuză această plăcere, dar atrag atenția că, pentru a nu avea probleme de sănătate, trebuie să dați dovadă de cumpătare. Gustați din toate, dar câte puțin!

Este știut faptul că, după zilele de post, cele de sărbătoare ajung să se transforme într-un festin prelungit. Așa sunt obișnuiți românii, iar urmările se observă în Unitatea de Primiri Urgențe. "De sărbători ni se întâmplă să fim asaltați de foarte multe persoane care au făcut excese. Ajung multe persoane care au probleme cu colecistul, cu fierea, cum i se spune popular, care au tulburări legale de calitatea alimentelor, care au diaree sau vărsături", ne-a declarat dr. Doina Catrinoiu, medic-șef Compartimentul de Diabet, Metabolism și Boli de Nutriție din cadrul Spitalului Județean Constanța. Ajung, de asemenea, cei care au ulcere dureroase, hemoragii digestive sau insuficiențe cardiace.

Bucurați-vă, dar cu grijă!
Pentru a nu strica atmosfera frumoasă a sărbătorilor, cu agitația și disconfortul unui drum la spital, medicul nutriționist vă sfătuiește să dați dovadă de cumpătare. "Sfatul cel mai important și pe care îl dau tot timpul este cumpătarea, atât pentru cei care au ținut postul, cât și pentru cei care nu au postit. Este o sărbătoare, trebuie să se bucurăm, dar cu grijă. Constănțenii pot să mănânce aproape tot ceea ce își doresc, dar să nu exagereze", a subliniat dr. Catrinoiu.
Astfel, nu renunțați nici la ouă, nici la drob, nici la friptura de miel. Dar pentru a nu vă afecta sănătatea, consumați porții mici. Nu trebuie uitat, pe de altă parte, că o masă trebuie să conțină neapărat cât mai multe legume și fructe. "Știu că este greu să schimbi stilul de viață, iar românii este și mai greu. Dar trebuie să înțeleagă că neapărat trebuie să aibă în farfurie cât mai multe legume, să consume fructe și să facă mișcare", a adăugat medicul.
Cât privește alcoolul, și acesta trebuie consumat cu moderație. "Alcoolul combinat cu mâncare grasă duc la apariția unor afecțiuni digestive, care ne asaltează în perioada sărbătorilor pascale", a mai spus medicul specialist.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Arsenic în hrana copiilor
Miercuri, 20 Aprilie 2011
Stire din Social : Cât cheltuim pentru masa de Paște
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Economie : 100.000 de miei pentru constănțeni
Marţi, 12 Aprilie 2011
Stire din Cetățenești : Cum poți mânca sănătos la birou
Sâmbătă, 02 Aprilie 2011
Stire din Diverse : Prima strigare pentru vacanța de Paște
Pagina a fost generata in 0.3351 secunde