Deficitul de serotonină este legat de depresie, dar și de mâncarea peste măsură

197
Deficitul de serotonină este legat de depresie, dar și de mâncarea peste măsură - serotonina1-1626706087.jpg
În caz că nu știați, serotonina este un neurotransmițător prezent în diferite organe, incluzând sistemul nervos central și având un rol important în apariția depresiei și a anxietății, datorită dereglărilor chimice pe care le poate produce. În general, deficitul de serotonină este legat de depresie, mâncarea peste măsură, insomnie, anxietate și starea de spirit scăzută. Desigur, nivelurile de serotonină pot scădea și din cauza dietelor sărace, predispoziției genetice sau ca urmare a altor afecțiuni ale sănătății.

Totodată, consumul excesiv de alcool și cofeina pot cauza o scădere a nivelului de serotonină. Cercetările arată că un nivel ridicat al hormonului stresului, cortizolul, va diminua rezerva de serotonină. O altă cauză frecventă ce reduce serotonina este lipsa de expunere la soare, mai ales în lunile de iarnă. De ce? Specialiștii spun că razele soarelui sunt necesare organismului pentru a produce vitamina D, care este necesară în crearea serotoninei. Când corpul uman nu primește destulă lumină solară, se poate instaura tulburarea de sezon, având ca rezultat starea de spirit proastă și nivelul de energie scăzut. În plus, producția de serotonină este strâns legată de disponibilitatea aminoacidului L-triptofan și vitaminei B6. L-triptofan este precursorul natural al serotoninei. Acesta se transformă în 5-HTP iar apoi este utilizat pentru a sintetiza serotonina în creier.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Iulie 2021
Stire din Social : Cum va fi vremea la malul mării
Pagina a fost generata in 0.3549 secunde