Concurs Dependența de Internet accentuează depresia adolescenților

228

Articole recomandate

Adolescenții dependenți de Internet sunt de două ori și jumătate mai susceptibili să cadă pradă depresiei decât colegii lor de generație care navighează pe web în mod normal și controlat, relevă un studiu științific publicat luni în SUA, potrivit AFP.
Pentru a realiza acest studiu, prezentat în revista "Archives of Pediatric and Adolescent Medicine", 1.041 adolescenți din provincia Guangzhou, în sudul Chinei, au fost intervievați despre felul în care utilizează Internetul. Cercetătorii voiau să identifice în special utilizările patologice ale Internetului și căutau să depisteze semnele de anxietate și de depresie.
Marea majoritate a adolescenților - peste 940 - navigau pe web în mod normal, dar 62, adică 6,2 % dintre ei au fost identificați ca internauți patologici, iar doi - 0,2 %- drept internauți "grav patologici".
Nouă luni mai târziu, starea psihologică a tinerilor a fost evaluată din nou. Cercetătorii au constatat atunci că adolescenții care utilizau Internetul în mod necontrolat sau nerațional erau de 2,5 ori mai predispuși să cadă în depresie decât internauții normali.
Chiar la tinerii stresați în special de studiile lor, dependența de web era o dată și jumătate mai accentuată și se simțeau mai deprimați în raport cu cei care își controlau utilizarea Internetului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 05 August 2010
Stire din Sănătate : Berea protejează inima
Pagina a fost generata in 2.5034 secunde