Descoperire revoluționară: HIV ar putea fi tratat!

132
Persoanele cu HIV ar putea beneficia pe viitor de un tratament care să distrugă definitiv virusul, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de un grup de cercetători din Danemarca.

Mai exact, oamenii de știință au în vedere descoperirea unei noi metode prin care ADN-ul uman să fie eliminat din virusul HIV și astfel virusul să fie distrus de sistemul imunitar. Altfel spus, se dorește aducerea virusului HIV din interiorul celulelor către suprafața acestora, iar cu ajutorul unui vaccin sistemul imunitar să îl distrugă pentru totdeauna.

Rezultatele pozitive obținute în testele de laborator au determinat autoritățile daneze ce se ocupă de cercetare să aloce fonduri astfel încât studiile să se realizeze și pe subiecți umani.

Găsirea unui leac pentru persoanele cu HIV ar însemna încă un pas înainte pentru cercetare și pentru lumea medicală. Mai mult persoanele infectate cu HIV ar putea scăpa de tratamentul continuu care îi ajută să ducă o viață normală, mai spun cercetătorii.

În același timp, oamenii de știință atenționează încă o dată asupra prevenției sfătuind populația să evite pe cât posibil unele comportamente nesigure care ar putea duce la infectarea cu HIV, precum sexul neprotejat sau reutilizarea acelor, conform sănătatea.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2991 secunde