Descoperire revoluționară: vaccinul împotriva celei mai comune boli cu transmitere sexuală

716
1
Descoperire revoluționară: vaccinul împotriva celei mai comune boli cu transmitere sexuală - clamidya-1469107103.jpg

Articole de la același autor

Oamenii de știință canadieni au dezvoltat un prototip promițător al vaccinului împotriva infecției cu Chlamydia. Chlamydia este una dintre cele mai frecvente infecții cu transmitere sexuală la nivel global. Nu există în prezent niciun vaccin aprobat pentru uzul uman, toate studiile care s-au făcut până acum, au fost pe animale. Experții spun că prezervativele sunt, în prezent, cea mai bună formă de protecție.

O echipa de cercetători de la Universitatea McMaster din Ontario au dat șoarecilor doua doze de vaccin prototip, livrate prin nas, în condițiile în care, animalele au fost ulterior expuse la Chlamydia. Șoarecii vaccinați au avut mai puține copii ale bacteriilor în sistemele lor. Șoarecii din grupul vaccinat au avut, de asemenea, mai puține semne de deteriorare a organelor lor de reproducere.

Cercetătorii speră că vaccinul lor va lucra, de asemenea, împotriva infecțiilor cu Chlamydia ale ochiului, o cauză comună de orbire în țările în curs de dezvoltare.

Infecția este transmis cel mai frecvent pe prin contact sexual, dar de multe ori oamenii nu observă nici un simptom. Cu toate acestea, în cazul în care nu este tratată cu antibiotice de timpuriu, infecția poate duce la probleme de sănătate pe termen lung, cum ar fi boala inflamatoare pelvină și infertilitate.

Comentează știrea

croitor
21 iulie 2016
Oportunitate nouă!

Oportunitate nouă! Suntem foarte serioși și oferim posibilitatea unor câștiguri suplimentare în timpul liber. Nu trebuie să cumpărați sau să plătiți ceva. Trebuie doar să ne cereți mai multe detalii, la adresa de email: [email protected] http://bit.ly/298g5wl

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1804 secunde