Dextrocardia - cum se poate trăi cu această afecțiune

434
Dextrocardia - cum se poate trăi cu această afecțiune - dextrocardie-1482759512.jpg

Articole de la același autor

În marea majoritatea a cazurilor, inima este localizată la nivelul toracelui, sprijinindu-se de diafragmă, în mediastinul mijlociu, o treime din aceasta fiind localizată la dreapta față de linia mediană și două treimi la stânga liniei mediene. De obicei, vârful inimii corespunde vârfului ventriculului stâng și este orientat în jos, înainte și la stânga și poate fi identificat la nivelul spațiului V intercostal stâng, pe linia medioclaviculară.

Foarte rar inima este situată în partea dreaptă a sternului, din cauza unei anomalii congenitale (corelată de obicei și cu alte inversiuni în așezarea organelor interne) sau datorită unor afecțiuni (pulmonare, pleurale) care determină deplasarea inimii mai spre dreapta. Amplasarea inimii în partea dreaptă a sternului se numește dextrocardie. Spre exemplu, când numai inima este situată în dreapta, celelalte organe nu sunt afectate, atât doar că la aceste persoane plămânul drept este mai mic comparativ cu persoanele ce au inima îndreptată spre stânga.

"Dacă doar inima este situată pe partea dreaptă și acest lucru nu se asociază cu alte malformații congenitale ale vaselor sau alte modificări structurale, atunci nu există niciun fel de probleme. Dextrocardia poate fi depistată la control. Medicul trebuie să fie foarte atent, însă, pentru că apar anumite modificări pe electrocardiogramă, care arată că ceva este în neregulă și în acest fel se pune și diagnosticul", a declarat pentru "Cuget Liber", dr. Anca Rădulescu, medic cardiolog.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4543 secunde