Dietă cu pepene roșu

787
Dietă cu pepene roșu - a1f32fba7843371c52339ba123b77e52.jpg
Pepenele este cel mai revigorant fruct al verii, este o sursă de sănătate datorită conținutului bogat în vitamine și minerale și ajută la menținerea sănătății corporale. De aceea, specialiștii vă sfătuiesc să-l includeți în meniul din timpul verii, mai ales în zilele caniculare.
Dieta cu pepene nu este promovată de instituțiile europene de sănătate, arată și specialiștii paginii web de informare medicală sfatulmedicului.ro, dar s-a dovedit eficientă.
Dieta cu pepene este recomandată pentru pierderea kilogramelor, dar și pentru cei care suferă de obezitate, artrită, gută, osteoporoză, boli hepatice, anemie etc. Pepenele contribuie la reducerea colesterolului, previne formarea pietrelor la rinichi și vezica urinară. În schimb, nu pot consuma pepene cei care suferă de diabet zaharat, boli ale pancreasului, adenom de prostată, gastrită cronică, ulcer, colită, diaree sau sunt în recuperare post-operatorie.
Consumați pepene la orice oră din zi, ca gustare sau pentru satisfacerea poftei de dulce. Nu trebuie însă să înlocuiți mesele principale cu un consum exagerat de pepene. Totodată, puteți să alegeți acest fruct în locul băuturilor energizante, a sucurilor carbogazoase sau a celor cu un conținut ridicat de zahar. În loc de o limonadă cu îndulcitori artificiali, mai bine vă preparați un cocktail de pepene roșu cu apă și gheață.
În zilele următoare, puteți chiar să înlocuiți și consumul de apă cu pepene (care oricum are 90% apă).
De exemplu, consumați la micul dejun una sau două felii de pepene roșu, o ceașcă de cafea sau ceai verde, îndulcit cu miere. La fel, gustările dintre orele 11,00 și 16,00 să constea în câte o felie de pepene. Dacă mai simțiți nevoia să mâncați ceva pe lângă, puteți opta pentru biscuiți dietetici. Dieta trebuie întreruptă dacă vă confruntați cu dureri abdominale, balonare, gaze.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 28 Iulie 2010
Stire din Sănătate : Farmacia naturii
Pagina a fost generata in 2.7502 secunde