X

Dieta vegetariană, moft sau stil de viață?

230

Articole de la același autor

Sănătatea trece prin farfurie, spun nutriționiștii. Pe principiul unei vieți sănătoase și lipsite de efectele negative ale toxinelor din alimentele procesate, doi constănțeni, soț și soție, au ales să transmită prin intermediul unui restaurant de profil secretele dietei vegetariene.

Astfel, de mai bine de doi ani, aceștia au dezvoltat un concept nou pe piața constănțeană - "casa vegetariană", locul unde poți să găsești rețete preparate exclusiv pe bază de vegetale.

"Luna aceasta s-au împlinit doi ani de la demararea activității. A fost un proiect ambițios, care la început era doar un vis frumos. Pentru a marca această perioadă frumoasă, l-am invitat pe dr. Virgil Stroescu, un renumit medic endocrinolog, specialist în nutriție, să confirme calitatea vieții celor care se hrănesc cu vegetale", a explicat Rodica Prodan, managerul restaurantului.

Medicul invitat a ținut să precizeze că dieta vegetariană se potrivește oricui, doar că trecerea de la dieta animală la aceasta trebuie realizată treptat, astfel ca organismul să se poată readapta.

"La fel ca orice decizie pe care o luăm la modul general, când vine vorba de schimbarea dietei, trebuie să facem totul treptat, cu pași mici și fără să ne grăbim sau să ne forțăm. Dieta exclusiv vegetală este un mod de viață, o alegere pe care trebuie să o facem doar atunci când suntem pregătiți. Nu pot să nu aduc în discuție faptul că orice produs animal conține o serie de substanțe de care organismul nu are nevoie, pe care nu le poate procesa. Însă aceste lucruri trebuie înțelese, învățate.

De exemplu, dacă vorbim de boli precum diabetul sau bolile tiroidiene, posibilitatea ca organismul să se regleze este foarte mare. Desigur că depinde de stadiul bolii, de vârsta pacientului, de alți factori precum tutunul, alcoolul sau lipsa de odihnă.

Nicio dietă pe lumea asta nu merge fără cele mai elementare lucruri: odihnă și relaxare. De aceea, se recomandă mișcarea zilnică, în natură, la aer, la soare. Împreună cu acestea trebuie să vină și odihna. Este singura modalitate prin care organismul își reface resursele de energie și continuă să funcționeze", a declarat dr. Virgil Stroescu, medic endocrinolog, specialist în boli de nutriție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 28 Mai 2014
Stire din Sănătate : Balsamul de rufe, toxic sau nu?
Pagina a fost generata in 2.2224 secunde