Din ce cauză sângerează negii? Ce spun medicii

405
Din ce cauză sângerează negii? Ce spun medicii - fondnegi3-1638559918.jpg

Articole de la același autor

V-au apărut negi pe corp? Nu este cazul să vă panicați, pentru că aceștia, chiar dacă au propriile irigații și inervații și sunt contagioși, nu vă pun viața în pericol. De cele mai multe ori, ei sunt cauzați de unul dintre subtipurile virusului papiloma uman și încep să sângereze. De ce sângerează negii?



Aceste mici excrescențe reprezintă, practic, niște leziuni ale pielii cauzate de virusul papiloma uman și sunt adesea asimptomatici. De regulă, tind să provoace doar probleme estetice, dar sunt și situații în care sângerează sau provoacă o anumită durere. Potrivit dr. Silvia Dinu, deși acest lucru este rar, medicii tind să recomande instituirea unui tratament pentru a accelera procesul de vindecare. Deoarece afectează mai multe straturi ale pielii, negii pot fi dificil de îndepărtat. În plus, sunt contagioși și se pot răspândi în diferite părți ale corpului. De fapt, umflăturile cu textură aspră sunt principalul simptom al verucilor. Dincolo de acestea, de obicei, negii nu cauzează niciun disconfort, ci doar în anumite cazuri, manifestările clinice includ unele simptome. Dintre acestea amintim senzația de mâncărime, senzație de strângere sau de presiune. La acestea se adaugă, bineînțeles, durerea, mai ales în cazul verucilor localizate pe talpa piciorului și sângerarea.

„Se ştie că virusul HPV, care are aproximativ o sută de tipuri, provoacă negi. Apoi, fiecare serotip determină localizarea leziunii pe corp: mâini, față, gât, axile, picioare, organe genitale etc. În multe cazuri, negii dispar singuri, fără a fi nevoie de tratament. Cu toate acestea, virusul este capabil să pătrundă în piele prin răni, iar în momentul în care face acest lucru, provoacă o creștere celulară suplimentară și rapidă. Stratul exterior al pielii devine dur și gros, apărând astfel denivelări. Virusul papiloma uman, adică HPV-ul, se răspândește prin contactul direct cu leziuni sau prin partajarea articolelor de uz personal, precum prosoapele sau aparatele de ras. Totodată, negii sunt vascularizați şi pot sângera foarte mult dacă încercaţi să-i eliminaţi prin proceduri inadecvate, întrucât ei conțin papile dermice împletite cu bucle vasculare”, a explicat medicul.

Totuşi, cu ajutorul unui dermatoscop, medicii pot vedea capilarele care generează un model cu puncte roșii, caracteristice leziunii. Apoi, ei pot observa că negii au nişte terminații nervoase, motiv pentru care simțiţi durere atunci când vă răniţi, de exemplu. Desigur, mai trebuie precizat şi că unii oameni sunt mai predispuși să dezvolte negi decât alţii . De fapt, deoarece sunt cauzați de viruși, trebuie să încercaţi să vă evaluaţi periodic sistemul imunitar, pentru a vă asigura că nu este compromis. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6451 secunde