Dinții sunt mai sensibili vara

208
Dinții sunt mai sensibili vara - 3d9ca0e905163e9904d2f172e96ae8c8.jpg
Băuturile reci și înghețata cresc sensibilitatea dentară, problemă cu care se confruntă peste jumătate dintre adulți. Mai mult, specialiștii spun că sensibilitatea dentară apare cu precădere în anotimpul cald, când sunt consumate alimentele reci.
Medicii stomatologi atrag atenția că trebuie evitat consumul succesiv al alimentelor cu temperaturi extreme, fierbinți și reci. Alăturarea lor solicită smalțul, forțându-l să se contracte și apoi să se dilate, iar procesele sunt transmise nervului, provocând durere.
Uzura smalțului sau retragerea gingiilor, cauzată de înaintarea în vârstă sau de periajul incorect, duc la expunerea terminațiilor nervoase ale dinților. Astfel că acțiunea unor factori declanșatori, precum alimentele reci și fierbinți, are drept reacție imediată durerea. Chiar dacă nu produce o suferință constantă și nu este semnul unor carii, sensibilitatea dentară nu trebuie ignorată.
De ajutor pot fi, pentru prevenirea sensibilității dentare, produsele pentru întărirea smalțului și spălatul pe dinți efectuat corect. Medicii accentuează acest aspect, întrucât persoanele cu dinți sensibili au tendința să aplice un periaj artificial, tocmai din cauza durerii. Lipsa unei igiene corespunzătoare poate duce la carii și inflamații gingivale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1013 secunde