Discopatia vertebrală afectează din ce în ce mai multe persoane

244
Discopatia vertebrală afectează din ce în ce  mai multe persoane - discopatievertebrala-1482759371.jpg

Articole de la același autor

Discopatia vertebrală este o afecțiune care se manifestă ca urmare a deplasării discurilor intervertebrale și a deteriorării lor. Ca urmare, vertebrele se apropie una de alta și exercită o presiune asupra elementelor nervoase adăpostite de coloana vertebrală (rădăcinile nervilor rahidieni, măduva spinării).

Această afecțiune poate apărea la toate segmentele coloanei vertebrale, dar este întâlnită mai frecvent la nivel lombar și cervical. "Boala apare la persoanele care stau foarte mult în picioare, dar și la cele care au muncă de birou și stau mult pe scaun, iar toate aceste lucruri le afectează coloana. Altfel spus, pacientul acuză dureri lombare care se accentuează după un efort prelungit sau după ce a stat mai mult timp într-o singură poziție. Noaptea, în schimb, durerile se ameliorează, dar reapar imediat la efort", ne-a declarat dr. Cristina Andriuță, medic reumatolog.

Tocmai de aceea, la primele semne de boală, oamenii sunt rugați să se prezinte imediat la medicul specialist, care le recomandă o radiografie. Dacă durerea nu cedează la antiinflamator sau antialgic, se poate face o radiografie și se aplică un tratament medicamentos sau se pot face ședințe de kinetoterapie, în funcție de ceea ce preferă și pacientul.

"Dacă timp de zece zile, pacienții tot nu se recuperează și durerile se agravează, în aceste situații se recomandă și un RMN", a completat specialistul.

Discopatia vertebrală mai poate apărea și din cauza herniei de disc, a crizelor de lombosciatică, ce sunt însoțite de dureri de spate care coboară pe un picior și dau semne de amorțeală sau furnicături.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1935 secunde