Doctorul Mencinicopschi arată care sunt pericolele "tigăilor-minune"

215
Doctorul Mencinicopschi arată care sunt pericolele
Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, trage un semnal de alarmă referitor la tigăile care promit minuni pentru sănătate.




"În primul rând, dacă materialul folosit la acoperirea unei tigăi nu este de calitate, acesta poate genera substanțe toxice care să pătrundă în mâncare. Principiul «tigăilor-minune», acelea cu orificiul din mijloc prin care intră căldura de la flacăra aragazului, nu este tocmai fericit. Faptul că gazele arse intră prin acel orificiu nu este sănătos. Este o problemă cu acest gaz pentru că este destul de etanș în interiorul tigăii. Depinde și de puritatea gazelor, care nu sunt mereu suficient de curate. Este posibil ca gazul să aibă urme de hidrocarburi policiclice aromatice, care sunt cancerigene" , a precizat profesorul, scrie realitatea.net.


Al doilea aspect sesizat de Gheorghe Mencinicopschi la "tigăile-minune" este că grăsimea rămâne, de fapt, în tigaie și poate deveni toxică. "Orice grăsime încălzită se degradează termic la peste 180 de grade și se transformă în substanțe foarte periculoase pentru sănătate, de la acroleine, dioxine până la hidrocarburi policiclice aromatice, iar aceste substanțe au potențial cancerigen, adică exact cum se întâmplă când prăjești ceva. Practic, prepararea alimentelor în «tigăile-minune» este aproape la fel cu o prăjeală, singura diferență fiind aceea că se menține mai bine suculența cărnii", a adăugat profesorul Mencinicopschi, completează sursa citată.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 30 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Atenție la arsurile solare!
Marţi, 30 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Atenție la astenia de primăvară
Marţi, 30 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Ce efecte are tratamentul cu… sare
Marţi, 30 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Osteoporoza, "hoțul ascuns"
Pagina a fost generata in 1.5438 secunde