Donatorii de sânge sunt așteptați, astăzi, la Mangalia

429
Donatorii de sânge sunt așteptați, astăzi, la Mangalia - donaresange2-1333472020.jpg
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța desfășoară, astăzi, între orele 8.30 și 15.00, o sesiune de recoltare mobilă de sânge la Spitalul Municipal din Mangalia. Cei interesați să îi ajute pe bolnavii care au nevoie de sânge trebuie să îndeplinească anumite condiții.
Astfel, pot dona sânge toate persoanele sănătoase, între 18 și 65 de ani, cu greutatea de peste 50 de kilograme, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă. De asemenea, cetățenii cu vârsta mai mare de 50 de ani trebuie să se prezinte cu o adeverință de la medicul de familie, din care să reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă.
Donatorii de sânge nu vor pleca cu mâna goală. Pentru o donare completă, adică 450 de ml de sânge, aceștia primesc șapte tichete de masă, o zi liberă de la locul de muncă sau de la școală, dar și bani pentru transportul în comun în ziua donării între localitatea de domiciliu și locul unde se efectuează transfuziile.
Organizatorii amintesc celor interesați că este strict interzis consumul de băuturi alcoolice cu două zile înainte de donare și le recomandă un mic dejun ușor, sărac în grăsimi în ziua donării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3413 secunde