Dopurile de ceară pot fi eliminate cu ulei de măsline

1977
Cerumenul sau depozitul de ceară din ureche este rezultatul unui proces natural și este benefic pentru sănătatea urechii. Rolul său este de a proteja canalul urechii, de a capta murdăria și de a împiedica dezvoltarea bacteriilor. Sunt însă situații când cerumenul se adună și duce la apariția "dopurilor de ceară" și la blocarea canalului auditiv. Potrivit medicului O.R.L., majoritatea oamenilor au o cantitate mică de ceară spre deschiderea urechii, care prin spălare poate fi îndepărtată. Important este să nu fie lăsată să se acumuleze.
Simptomele resimțite de pacienți la formarea dopurilor de ceară sunt: durere în ureche, tinitus (zgomot la nivelul urechii, precum un țiuit), scăderea auzului. Medicul O.R.L. este cel care va îndepărta dopul.
Există însă o serie de remedii, la care puteți apela în siguranță la domiciliu, căci nu vor leza timpanul. Folosiți o pipetă pentru a picura câțiva stropi de peroxid de hidrogen în urechea suferindă, de două ori pe zi. Repetați procedeul cel mult cinci zile. În acest mod, ceara va fi înmuiată. Apoi, folosiți o seringă pentru a spăla cu apă călduță canalul auditiv. Aveți grijă ca la final să înclinați capul pentru a permite scurgerea apei din ureche. Ștergeți apoi partea dinspre exterior a canalului cu un prosop.
Pentru curățarea periodică a urechilor puteți folosi ulei de măsline, susțin specialiștii paginii de informare sfatulmedicului.ro Încălziți puțin uleiul și picurați câțiva stropi în urechi. Lăsați să acționeze câteva minute, după care ștergeți bine urechea cu un prosop. Același efect îl are și carbonatul de sodiu, iar procedeul este similar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6118 secunde