Două mere pe zi previn creșterea colesterolului

429
Două mere pe zi previn creșterea colesterolului - 287c536d5b42c2526095275cd8c22bda.jpg
Comisia Europeană i-a invitat miercuri pe europeni să consume câte două mere în fiecare zi pentru a ajuta la scăderea colesterolului cu 10%. Descoperirea științifică a fost făcută în cadrul unui proiect al companiei Isafruit. Mark English, purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru cercetare Maire Geoghegan-Quinn, a apărut la conferința de presă de prezentare a rezultatelor cercetării, având în mână două mere pentru a explica proiectul Isafruit, care va beneficia de 13,8 milioane de euro de la bugetul comunitar. Proiectul prevede dezvoltarea de noi metodologii pentru promovarea consumului de fructe în UE și prevenirea unor boli ce pot apărea în urma consumului de fructe nespălate sau stricate.
Experții Isafruit au demonstrat că un măr ținut 40 de secunde în apă la temperatura de 50-52 de grade este mai sănătos, în cazul piersicilor durata fiind de 20 secunde în apă la 60 de grade. Prin acest tratament se combat și agenți patogeni umani precum salmonella.
Pentru perioada 2007 - 2013, Uniunea Europeană a prevăzut alocarea sumei de 1,9 miliarde euro pentru cercetările despre alimente, agricultură sau pescuit și biotehnologii, în cadrul celui de-al șaptelea program cadru de cercetare (FP7). Principalul obiectiv este de a construi o economie durabilă bazată pe cunoaștere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5712 secunde