Două noi apariții ale Editurii Dobrogea, în domeniul medical

347
Editura Dobrogea a tipărit, recent, două noi apariții semnate de medici de renume din lumea medicală constănțeană. Este vorba despre cărțile "Rinichiul hidronefrotic - Interrelații morfo-patogenetice", scrisă de dr. Mădălina Boșoteanu și "Glanda mamară: algoritm de evaluare morfologică și morfo-metrică a tumorilor benigne, leziunilor displazice și carcinomului intraductal", a cărei autor este dr. Mariana Deacu.

Ambii autori sunt medici primari anatomo-patologi în cadrul Serviciului Clinic de Anatomie Patologică al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța și șefi de lucrări Anatomie Patologică la Facultatea de Medicină din Universitatea "Ovidius" Constanța.

"Dr. Mădălina Boșoteanu a cuprins în studiul său o corelare a încercărilor de elucidare a mecanismelor de producere a fibrozei interstițiale renale, cu examinarea morfologică a unui lot personal de rinichi hidronefrotici, ceea ce conferă originalitate lucrării. În carte sunt cuprinse noțiuni clare ale ontogenezei și anatomiei renale, ale patogenezei hidronefrozei și ale diagnosticului acestei afecțiuni", spune dr. Mariana Așchie, membru corespondent al Academiei de Științe Medicale din România.

Dr. Așchie vorbește și despre cartea dr. Deacu, despre care spune că este bine structurată și aduce noțiuni clare privind dezvoltarea ontogenetică a glandei mamare, cât și teoriile asupra genezei tumorale mamare. "Partea a doua a lucrării conține evaluarea leziunilor displazaice, a tumorilor benigne și a carcinomului intraductal mamar atât morfologic, cât și morfometric", precizează dr. Mariana Așchie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2482 secunde