Două tehnologii de ultimă oră pentru detectarea infecției cu HIV la copii primesc precalificare

94
Două tehnologii de ultimă oră pentru detectarea infecției cu HIV la copii primesc precalificare - ribbon1-1466499918.jpg

Articole de la același autor

Două tehnologii inovatoare pentru diagnosticarea precoce a infecției cu HIV pentru sugari, recunoscute de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), vor permite mai multor copii să fie diagnosticați rapid, pentru a li se impune tratament cât mai precoce.


Cu această tehnologie se poate face diagnosticul sugarilor în mai puțin de o oră, pe când prin metoda analizelor de laborator se așteaptă săptămâni întregi sau chiar luni pentru primirea rezultatelor. 
  
"Aceste teste marchează un progres semnificativ în ceea ce privește infecția cu HIV la copiii mici. Ele sunt mai simple și mai rapide. Sunt platforme automate care nu necesită infrastructură la fel de mult ca sistemele de laborator convenționale și pot fi folosite la punctul de îngrijire", a declarat Mike Ward, cel ce conduce unitatea de reglementare a medicamentelor esențiale ale OMS și Departamentul de Produse pentru Sănătate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.985 secunde