Dulciuri sănătoase recomandate de nutriționiști

764
Dulciuri sănătoase recomandate de nutriționiști - f0b2257261d359354fc5fef47e80e110.jpg
Fructele proaspete și cele uscate reprezintă cea mai sănătoasă sursă de zahăr. Totuși, există și o minimă permisivitate la un alt fel de dulce, care poate să fie consumat fără vinovăție.
Crema de fructe se numără printre dulciurile sănătoase recomandate de nutriționiști. Medicii spun că excluderea completă a zaharurilor din alimentație nu este cea mai sănătoasă și mai comodă metodă de a te menține suplu, însă trebuie să ținem cont și de faptul că aportul caloric adus de dulciuri se depune rapid, sub formă de rezerve și, astfel, controlul greutății devine dificil.
Crema de banane cu fructe este un astfel de exemplu. Pentru prepararea desertului, aveți nevoie de un albuș de ou, o banană mare, 300 de grame de fructe proaspete (piersici, pere, ananas, kiwi), o lingură de zeamă de lămâie și o linguriță de zahăr pudră. Albușul se bate spumă, se adaugă banana mărunțită, zeama de lămâie și zahărul pudră. Compoziția se mixează bine până când devine ca o cremă și se servește rece. O porție are 82 de calorii, dar nu are grăsime și nici colesterol.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Septembrie 2009
Stire din Sănătate : Se înmulțesc depresivii
Pagina a fost generata in 3.0167 secunde