Dulciurile cresc riscul de cancer la sân

232
Dulciurile cresc riscul de cancer la sân - 11fd09877c074a1f0a90c48fa5d20bbf.jpg
Alimentația bogată în carbohidrați rafinați, precum cei care se găsesc în prăjituri, duce la creșterea riscului dezvoltării tumorilor. Potrivit unui studiu publicat în revista americană "Cancer Causes and Control", o dietă bogată în carbohidrați duce la creșterea nivelului de glucoză în sânge, ceea ce determină organismul să secrete insulină. Potrivit oamenilor de știință, insulina este unul dintre factorii care "încura-jează" celulele canceroase să se dezvolte. În același timp, un nivel ridicat al insulinei duce și la creșterea estrogenului, un alt factor de risc pentru cancerul mamar. Rezultatul studiu-lui a arătat că femeile care mănâncă de cel puțin trei ori pe săptămână dulciuri sau beau sucuri au un risc ridicat să dezvolte can-cer la sân.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7344 secunde