Dulciurile le aruncă pe femei în depresie

416
Dulciurile le aruncă pe femei în depresie - 9b46e99efbf4d8318b2bc857a2cb6fe1.jpg
Dulciurile și alimentele cu multe grăsimi saturate nu le fac pe femei să se simtă mai bine, ci, din contră, le aruncă în depresie. Potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii australieni, mâncărurile grase și cele cu un conținut ridicat de zaharuri provoacă femeilor stări emoționale fluctuante.
Cercetătorii de la Universitatea din Melbourne au observat că fluctuațiile emoționale sunt mai frecvente în cazul femeilor care consumă alimente ce conțin un nivel mare de grăsimi și zahăr. Se pare că stările de spirit schimbătoare sunt mai des întâlnite la femeile cu vârste între 20 și 93 de ani, care timp de mai mult de zece ani au mâncat în principal mâncare procesată și bogată în grăsimi.
"Nu există o dietă magică, dar un regim alimentar format majoritar din legume, fructe, carne slabă și produse cu mai puține grăsimi și păstrarea dulciurilor și a hranei procesate pentru meniul ocazional ajută la păstrarea unei condiții psihice echilibrate și a unei stări generale bune", a spus doctorul Felice Jacka.
Concluziile coordonatorului studiului se bazează pe 10 ani de observație a influenței regimului alimentar asupra a 1.046 de femei. Dintre acestea, 925 de femei nu sufereau de oscilații emoționale, în timp ce 121 aveau simptome de depresie și anxietate, potrivit studiului publicat în American Journal of Psychiatry. Monitorizarea alimentației a dus la descoperirea că femeile care urmează un regim "vestic", cu pâine albă, pizza, hamburgeri, cartofi prăjiți, băuturi din lapte cu arome, prezintă cu 50% mai multe riscuri de a dezvolta forme de depresie.
În contrast, riscurile ca simptomele de anxietate și stări emoționale fluctuante să apară la femeile care mănâncă multe legume, fructe, carne de vită, miel, pește și alimente pe bază de grâu sunt cu 30% mai mici.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9156 secunde