Durerea de ceafă poate fi generată inclusiv de hipertensiunea arterială

232
Durerea de ceafă poate fi generată inclusiv de hipertensiunea arterială - durerea-de-ceafa-1695647773.jpg

Articole de la același autor

Durerea de ceafă sau durerea cervicală poate fi o mare problemă, uneori, atât în rândul generației vârstnice, cât şi în rândul tinerilor. În ziua de azi, numeroase persoane se prezintă la medic acuzând dureri de ceafă cu caractere şi intensități diferite, motiv pentru care orice formă de durere de ceafă trebuie investigată pentru identificarea cu exactitate a acesteia şi pentru administrarea tratamentului corespunzător.

Principalele afecțiuni care duc la apariția durerii de ceafă sunt: spondiloza cervicală, artrita reumatoidă, traumatismele cervicale (fractura cervicală, entorsa gâtului), meningita, hipertensiunea arterială. De exemplu, fractura de coloană cervicală reprezintă întreruperea continuității osoase la nivel cervical, secundară unui traumatism apărut la acel nivel. Simptomul caracteristic este durerea de ceafă, cu iradiere la nivelul unuia dintre membrele superioare. În formele mai severe, cu fracturarea coloanei cervicale deasupra vertebrei cervicale 5, poate apărea decesul persoanei în cauză prin afectarea centrilor nervoşi respiratori, existenți la acel nivel. Specialiștii spun că entorsa cervicală este reprezentată de lezarea ligamentelor şi structurilor capsulare care realizează conexiunea între fețele articulare cervicale şi vertebre. Aceasta este deseori secundară traumatismelor cervicale prin cădere sau accidentelor rutiere şi se caracterizează, din punct de vedere clinic, prin: durere de ceafă cu iradiere în regiunea occipitală sau la nivelul umerilor, înțepenirea gâtului, cefalee, amețeli, durere la nivelul umerilor,

tulburări de vedere, senzația de slăbiciune sau/şi de greutate la nivelul brațelor, parestezii la nivelul membrelor superioare etc. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.522 secunde