Durerea resimțită sub coaste nu are nicio legătură cu ficatul

15535
Durerea resimțită sub coaste nu are nicio legătură cu ficatul - durerificat1-1530517673.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă uneori credeți că aveți probleme cu ficatul, trebuie să știți că acesta nu doare decât în situații excepționale. În general, durerea resimțită sub coasta dreaptă semnalează afecțiuni care nu au nicio legătură cu ficatul, ci anunță, mai degrabă, existența unei probleme hepatice. 


Spre exemplu, dacă alergăm, ne poate durea în dreapta. În acest caz, durerea poate avea legătură cu intestinul gros, ce trece pe lângă ficat. Gazul se ridică, apasă pe intestin și provoacă acea jenă resimțită ca durere de ficat. În alte situații, atunci când mâncăm prea mult și gras, putem avea dureri în partea dreaptă. În general, cea care doare este bila, aflată lângă ficat. 
Alte afecțiuni ce pot cauza dureri în partea dreaptă sunt bolile de fiere, de colon, pleureziile, herpesul zoster, durerile de rinichi ce iradiază în față ori durerile de stomac sau duoden. 


Deci, nu durerea este principalul simptom al unei afecțiuni a ficatului. Când aveți într-adevăr probleme cu acest organ, semnele sunt următoarele: îngălbenirea pielii și a albului ochilor (semn de hepatită sau de probleme cu vezica biliară), greață, vărsături, pierderea poftei de mâncare (insuficiență hepatică, hepatită), oboseală permanentă, urină închisă la culoare (bila nu funcționează cum trebuie). Totuși, durerea poate apărea dacă suferiți de abces hepatic, alte traumatisme sau cancer. 


Trebuie să știți că ficatul, chiar dacă nu este foarte "zgomotos" și nu manifestă durere atunci când are o problemă, mai și obosește. Această oboseală este dată de cele mai multe ori de mesele bogate în grăsimi, prăjeli, alcool, dulciuri, alimente procesate. Așa că un remediu pentru ameliorarea stărilor de rău constă în ceaiuri medicinale și remedii naturiste cu efect hepato-protector, regenerator, coleretic-colagog. Tocmai de aceea, este recomandat ca, din când în când, să faceți câte o cură de detoxifiere a ficatului și mai ales să aveți grijă la alimentație și să nu faceți excese. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6343 secunde