Durerile adolescenței

342
Durerile adolescenței - c242f982120308acd92ea795facb2038.jpg
Perioada adolescenței este una activă: tinerii sunt tot timpul în mișcare, sunt neliniștiți, atât din punct de vedere psihic, cât și fizic. Este etapa în care le sunt modelate corpul și mintea. De aceea, alimentația este foarte importantă. De altfel, problemele din anii adolescenței sunt influențate, în mare măsură, de tipul alimentației.
r Acneea - des întâlnită în rândul adolescenților, acneea este declanșată de nivelul hormonal fluctuant. Afecțiunea este favo-rizată de consumul ridicat de cafeină și zahăr; de aceea, trebuie evitate cafeaua, cerealele rafinate, dar și pâinea și pizza. În schimb, sunt recomandate cât mai multe lichide și fructe.
r Tenul gras - cere o dietă bogată în proteine, și anume cât mai multe fructe și legume verzi, dar săracă în grăsimi. Trebuie evitate mâncărurile condimentate și prăjelile. La fel, se impune evitarea zahărului, a ciocolatei și a fast-food-urilor.
r Cearcăne – acestea pot fi cauzate de o problemă genetică sau pot fi rezultatul deshidratării și a lipsei de somn. În astfel de situații, se impune urmarea unei rețete de detoxifiere a organismului, consumul de sucuri de legume crude și supe și evitarea sării.
r Lipsa de energie - în ciuda vârstei, adolescenții acuză că sunt obosiți. Este posibil să fie din cauza consumului de alimentelor gen fast-food. De aceea, se recomandă cerealele integrale, puiul, peștele și salatele.
r Constipația - remediul este reprezentat de alimentele bogate în fibre, pâine din făină integrală de grâu, prune și caise.
r Indigestia - problemă des întâlnită în timpul examenelor. Remediul este consumul semințelor de dovleac, dimineața și de apă plată, pe tot parcursul zilei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 01 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Focar de gripă porcină la Constanța
Pagina a fost generata in 2.6723 secunde