Durerile de gleznă pot dura zile întregi

122
Durerile de gleznă pot dura zile întregi - glezna-1666881861.png

Articole de la același autor

De foarte multe ori, durerile de gleznă reprezintă un disconfort considerabil și apar după ce ați executat incorect o mișcare sau după o plimbare lungă. De obicei, se manifestă ca o înțepătură care împiedică mersul normal. Cert este că uneori dispar cu puțină odihnă, iar alteori durează câteva zile. În orice caz, este important să se determine cauza care a generat durerea de gleznă, pentru a ști ce se poate face în privința acesteia și când este necesar un consult medical. Medicii spun că durerea de gleznă poate apărea din diverse motive, de la o mișcare prost executată, până la o suprasolicitare din cauza folosirii continue a încălțămintei necorespunzătoare. Conform experților MedlinePlus, principalele cauze ale durerii de gleznă sunt: glezne fragile, entorse, artrită, gută.
 

De exemplu, sunt persoane care suferă regulat de dureri de gleznă, deoarece ligamentele lor sunt mai slabe și, prin urmare, obosesc mai rapid și sunt mai predispuse la leziuni precum entorsele.

Dacă există și obiceiuri proaste de viață (sedentarism, alimentație deficitară, folosirea încălțămintei inadecvate, etc.), există un risc mai mare de a suferi diverse tipuri de disconfort, precum durerile de gleznă. Totodată, trebuie avut în vedere faptul că folosirea încălțămintei necorespunzătoare pentru o perioadă lungă de timp tinde să slăbească ligamentele și, în consecință, să provoace dureri, inflamații, etc. Specialiștii susțin că nu se cunoaște cauza afecțiunii, ci doar că este o boală autoimună. Acest lucru înseamnă că sistemul imunitar al organismului atacă în mod eronat țesutul sănătos”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7769 secunde