Durerile de spate ale gravidelor pot fi ameliorate prin ghemuire

195
Durerile de spate ale gravidelor pot fi ameliorate prin ghemuire - dureriledespate-1622217826.jpg

Articole de la același autor

În momentul în care rămân însărcinate, majoritatea graviduţelor se confruntă cu dureri de spate, localizate, în special în regiunea lombară şi care sunt de intensitate variabilă. Potrivit dr. Irina Mihai, de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, o durere redusă până la moderată poate apărea în urma efortului excesiv, aplecărilor, ridicărilor sau a mersului. Aceasta poate fi ameliorată prin ghemuire, în loc de aplecare, evitarea pantofilor cu tocuri înalte şi folosirea unei perne de spate.

„Durerea de spate creşte cu avansarea sarcinii şi apare mai frecvent la femeile supraponderale şi cele cu dureri lombare în antecedente. În unele cazuri, durerea poate persista ani de zile după sarcină. Durerea de spate severă nu ar trebui, însă, atribuită sarcinii, până nu se practică un consult ortopedic amănunţit. Aceasta poate avea alte cauze neobişnuite, cum ar fi osteoporoza asociată sarcinii, discopatia, osteoartrita vertebrală. Mai frecvent, sursa durerii sunt spasmul şi sensibilitatea musculară, dar organismul răspunde bine la analgezice, căldură locală şi odihnă. Dacă este necesar, pacienta poate lua comprimate de Paracetamol, care pot fi administrate în mod cronic. De asemenea, antiinflamatoarele aplicate local pot fi benefice, dar pot fi utilizate în perioada sarcinii numai pe perioade scurte de timp, pentru a preveni efectele asupra fătului”, a explicat medicul.

După ce durerea acută se remite, exerciţiile de stabilizare şi întărire asigurate de fizioterapie pot fi o soluţie pentru stabilitatea coloanei şi a bazinului, esenţiale pentru solicitarea crescută din sarcină.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5947 secunde