Concurs Durerile reumatice nu trebuie ignorate

366

Articole de la același autor

Mulți români s-au obișnuit să sufere în tăcere. Ignoră durerile sau le tratează cu pastile pe care le iau fără a consulta un medic în prealabil. De multe ori, ignoră durerile reumatice, spunând că este de vină vremea.
Medicii atrag atenția că o durere pe care bolnavii o consideră banală poate avea consecințe grave.
O afecțiune frecvent întâlnită, dar diagnosticată mai rar decât ar trebui este poliartrita reumatoidă. Boala afectează, susțin specialiștii, 1% din populația României și în mod special femeile cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani. Poliartrita reumatoidă provoacă dureri ale articulațiilor, duce la deformarea lor și chiar la invaliditate. Astfel, sunt cazuri când și cele mai banale activități, precum mersul pe jos, devin dificile. Așa se ajunge ca bolnavii să renunțe la serviciu în primii ani de boală.
Diagnosticul se bazează pe criterii clinice, de laborator și radiologie, iar tratamentul constă în administrarea de medicamente, în efectuarea unor exerciții fizice, iar uneori se ajunge inclusiv la intervenții chirurgicale.

Semnele care dau de gol poliartrita
Principalele simptome, prin care puteți recunoaște poliartrita reumatoidă, sunt: oboseala, durerea generalizată, lipsa poftei de mâncare, pierderea în greutate, stare de slăbiciune generală, febră ușoară și transpirație în perioadele de criză. Totodată, manifestările fizice pot fi însoțite de depresie.
Sunt predispuse la a se îmbolnăvi femeile, persoanele care au rude suferinde, cele care fumează, cele cu obezitate și gravidele. În majoritatea cazurilor, boala se instalează progresiv, în interval de câteva săptămâni sau luni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6882 secunde